top of page

Over Ricardo

Heel zijn leven heeft sport een belangrijke rol gespeeld. Toch was golf in eerste instantie niet de voor de hand liggende studiekeuze. Na het afronden van het tweetalig vwo op de middelbare school was een studie aan de universiteit van Tilburg de eerste keuze. In deze periode stond golf op een laag pitje maar was zeker niet vergeten. Halverwege het eerste studiejaar begon het toch weer te kriebelen en besloot Ricardo zijn échte droom na te gaan jagen. Dat mooie spel wat hij toevallig op een vakantie in Canada had leren kennen had gewoon te veel aantrekkingskracht.

 

Hij kreeg de kans om in de leer te gaan bij 4 ervaren lesgevers op G&CC Herkenbosch. Twee jaar later was hij de jongste afgestuurde golfprofessional met het B diploma op zak. Een jaar later begon hij dan ook met de opleiding voor het felbegeerde A diploma.

 

Als fanatiek sporter werkt Ricardo hard aan zijn eigen spel. Het spelen van de Nederlandse tour neemt hij dan ook erg serieus. De voorbereidingen vinden niet alleen op de golfbaan maar ook daarbuiten in de sportschool plaats. Zo combineert hij zijn 2 grote passies, golf en fitness. Fysieke mogelijkheden en ontwikkeling staan bij hem hoog in het vaandel in de zoektocht naar de effectiefste swing voor zijn pupillen.

 "Ieder individu heeft zijn eigen kracht, het is aan mij als coach om deze te vinden en verder te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor het technische aspect maar ook op het vlak van persoonlijke en fysieke ontwikkeling." 

Pupillen van Ricardo over zijn lessen:

Ricardo is een bevlogen professional met veel kennis van zowel de golfswing als van het golfspel. Hij kan zich uitstekend verplaatsen in de positie van de leerling en weet precies die dingen aan te reiken die voor het verbeteren van de techniek en het spelplezier noodzakelijk zijn.’

 

- Martin L.

bottom of page